Великобританія вийде з Євросоюзу не пізніше 31 січня 2020 року, після чого спробує укласти з Брюсселем та іншими країнами угоди про вільну торгівлю.

Відео дня

Читайте такожКоролева Британії заборонила Brexit без угоди з ЄС

Про це заявила королева Великобританії Єлизавета II, виступаючи з тронною промовою на відкритті нової сесії британського парламенту, пише Радіо Свобода.

Головними темами промови були пріоритети уряду на майбутній рік. Промову для монарха за традицією готує кабінет міністрів.

Серед пріоритетів, які також позначив кабінет прем'єр-міністра Бориса Джонсона, – значне збільшення фінансування Національної системи охорони здоров'я та реформа імміграційної системи.

Після виступу Єлизавети II депутати Палати громад почнуть дебати з питань, що стосуються змісту тронної промови. Вже 20 грудня, як очікується, буде представлений на розгляд урядовий законопроект Brexit.

На церемонії також був присутній колишній прем'єр-міністр Британії Тереза Мей і нинішній – Борис Джонсон. Як відбувався захід, а також більше знімків королеви ви можете побачити у нашій галереї.

Нагадаємо, 12 грудня у Великобританії відбулися парламентські вибори. Перемогу здобула Консервативна партія прем'єра Бориса Джонсона – затятого прихильника Brexit.