Дональд Трамп / фото REUTERS

Німці вважають президента США Дональда Трампа серйознішою загрозою для миру в усьому світі, ніж президента Росії Володимира Путіна, лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, духовного лідера Ірану аятолу Алі Хаменеї та голову КНР Сі Цзіньпіна.

Як повідомляє DW, про це свідчать опубліковані в середу, 25 грудня, дані опитування, проведеного соціологічним інститутом YouGov на замовлення інформаційного агентства dpa.

Читайте також"Це було честю": Трамп про свої зйомки у фільмі "Один вдома-2"За результатами опитування, Трампа вважають загрозою для світу 41 відсоток німців. При цьому лише 17 відсотків німців бачать загрозу, що виходить від Кім Чен Ина. Путіна вважають загрозою для світу 8 відсотків респондентів, а Сі Цзіньпіна - 7 відсотків.

Відео дня

Аналогічної думки німці дотримувалися і в 2018 році. Тоді Трампа оголосили загрозою для світу 48 відсотків німців, Кім Чен Ина - 21 відсоток і Путіна - 15 відсотків.

Тим часом опитування, проведене соціологічним інститутом Kantar на замовлення медіагрупи Funke, показало, що німці більше довіряють президенту Франції Еммануелю Макрону, ніж власному канцлеру Ангелі Меркель. Так, 53 відсотки респондентів назвали свою довіру до Меркель швидше високою, а 44 - швидше невеликою.

Водночас діяльність Макрона позитивно оцінили 57 відсотків респондентів, а негативно - 32 відсотки. Третє місце за довірою у німців по сідає переможець виборів в Австрії Себастьян Курц (33 відсотки), а четверте - Володимир Путін (26 відсотків).

Примітно, що в рейтингу довіри Путін випередив прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона (12 відсотків). Останнє місце в рейтингу посів Дональд Трамп - йому довіряють лише 6 відсотків німців.