У низці міст Ірану після п’ятничної молитви пройшли акції протесту у зв’язку з ліквідацією США іранського генерала Касема Сулеймані.

Відео дня

Про це повідомляє агентство Анадолу.

За інформацією іранського телебачення, у протестах взяли участь тисячі громадян. Протестувальники скандували: «Будь проклята Америко», «Будь проклятий Ізраїль».

Окремі учасники акцій протесту палили американські прапори й тримали плакати з портретом Сулеймані.

Читайте такожУ МЗС Росії прокоментували вбивство іранського генерала

Як повідомляв УНІАН, 3 січня за кілька годин після бомбардування міжнародного аеропорту в Багдаді США вбили іранського генерала Касема Сулеймані – за вказівкою американського президента Дональда Трампа. Ймовірно, Сулеймані прибув до Іраку для зустрічі з представниками проіранського збройного формування "Аль-Хашд аш-Шабі".

Американські ракети потрапили в колону авто цього формування. Того ж дня представник Пентагону пояснив, що Сулеймані розробляв плани нападу на американських дипломатів та членів дипломатичної служби в Іраку й регіоні.

Також Вашингтон звинуватив Сулеймані у схваленні штурму посольства США в Багдаді 31 грудня. ЗМІ вже припускають, що вбивство генерала може призвести до відповіді з боку Ірану.

Так, екс-командувач Корпусу вартових ісламської революції закликав "жорстоко помститися Америці", а верховний лідер Ірану заявив, що у відповідь на вбивство Сулеймані буде "сувора помста".

Крім того, за інформацією журналістів, Сулеймані неодноразово відвідував Кремль, спілкувався з Путіним і міністром оборони РФ. Основною темою розмов була спецоперація Росії в Сирії. 

Нині США наполегливо просять американських громадян покинути територію Іраку.