REUTERS

Представники американських військових вважають, що розкрили особистість нинішнього лідера терористичного угрупування "Ісламська держава", який дотепер був відомий під псевдонімом "Абу Ібрагім аль-Хашемі аль Кураші".

Про це повідомляє російська служба Голосу Америки.

Читайте такожВійна в Лівії: Макрон звинуватив Туреччину у втручанні в конфлікт

Відео дня

"Ісламська держава" оголосила про обрання Кураші своїм новим халіфом у жовтні, через кілька днів після загибелі колишнього лідера Абу Бакра аль-Багдаді під час операції США, але його справжня особистість залишалася під питанням.

Тепер США з упевненістю вважають, що під псевдонімом Кураші ховається Хаджі Абдалла, заявив "Голосу Америки" представник військових на умовах анонімності.

Абдалла, який також відомий як Амір Мухаммад Саїд Абдал Рахман аль-Мавла, є богословом, який піднявся в ієрархії попередника "Ісламської держави" - "Аль-Каїди" - в Іраку і зрештою став одним з головних заступників Багдаді.

Як заявили представники американської розвідки, Абдалла також був одним з головних організаторів масового вбивства представників релігійної меншини - єзидів. Крім того, йому доручався нагляд над деякими глобальними операціями терористичного угруповання.