Давид Сассоли / REUTERS

Президент Європейського парламенту Девід Сассолі повідомив про заходи підтримки для подолання економічної кризи через коронавірус COVID-19. На його думку, Європа не відчувала таких потрясінь понад 75 років.

Читайте такожБританія планує закрити на тривалий карантин усіх громадян віком від 70 років

«З кінця Другої світової війни ми не стикалися з такою серйозною кризою», - наводить слова Сассолі Facebook Європарламенту. Він повідомив, що Євросоюз готовий надавати підтримку систем охорони здоров'я країн ЄС, підтримку роботодавцям, бізнесу та економіці, а також виділити не менше 37 млрд євро з бюджету ЄС, крім виділених кожною країною окремо.

Відео дня

Напередодні голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що зупинити коронавірус Євросоюзі неможливо, можливо лише сповільнити його поширення. Вона додала, що ЄК зі свого боку максимально пом'якшить правила надання державної допомоги підприємствам, що постраждали через пандемію.

Кількість заражених коронавірусом у світі перевищила 144 тис. чоловік, понад 5,4 тис. померли. За останню добу, за даними ВООЗ, кількість хворих за межами Китаю перевищила 61 тис. осіб, у 135 країнах.