REUTERS

Рейтинг президента Росії Володимира Путіна зріс до рекордних 89%.

Про це свідчать дані соціологічного опитування Левада-центру, результати якого є в розпорядженні УНІАН.

Відповідаючи на питання, "в цілому схвалюєте чи не схвалюєте діяльність Путіна на посаді президента РФ", 89% відповіли «схвалюю», 10% - «не схвалюю». 1% - вагалися з відповіддю.

Відео дня

Читайте такожПутін втрачає віру у перемогу в протистоянні із Заходом - The New York Times

У 2015 році рейтинг на рівні 86% фіксувався в лютому, квітні і травні. Також 86% було зафіксовано в червні 2014 року.

При цьому 64% опитаних вважають, що справи в РФ в цілому йдуть у правильному напрямку. 22% вказали, що країна рухається неправильним шляхом, 14% - вагалися з відповіддю.

За даними Левада-Центру це також рекордна оцінка з боку респондентів з 1993 року. До цього 60% вказували «справи в РФ йдуть у правильному напрямку» у травні та квітні 2015 року. У червні 2014 цей показник був 62%.

При цьому діяльність прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва схвалюють 66%, не схвалюють - 33%, 2% - вагалися з відповіддю.

Серед політиків, яким найбільше довіряють росіяни, виділяють Володимира Путіна (64%), Сергія Шойгу (28%), Дмитра Медведєва (21%), Сергія Лаврова (21%) і Геннадія Зюганова (11%).

Рейтинг недовіри очолив Володимир Жириновський (13%), Ксенія Собчак (10%) і Михайло Прохоров (8%).

Читайте також"Путіна у відставку": У Москві проходить пікет проти військового вторгнення в Україну (фоторепортаж)

Як повідомляв УНІАН, Росія в березні 2014 після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати обстановку на Донбасі. За безпосередньої участі російських спецслужб і підтримки російської армії на Донбасі були створені так звані Донецька і Луганська «народні республіки». РФ поставляє терористам озброєння і направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська.

Через ці дії США, Євросоюз, Канада, Японія, Австралія і ряд інших країн ввели проти Росії санкції.