Ілюстрація / REUTERS

Індо-Тихоокеанське командування збройних сил США (USINDOPACOM) оголосило про скасування щорічних спільних навчань американських і філіппінських військ Balikatan через епідемію коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПентагон заявивши про плани посилити військову присутність в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні

Навчання повинні були пройти з 4 по 15 травня на Філіппінах. «У світлі екстраординарних обставин, пов'язаних з пандемією COVID-19, і в інтересах здоров'я і безпеки збройних сил обох країн є розумним скасувати Balikatan 2020», - заявив командувач USINDOPACOM адмірал Філ Девідсон, передає kommersant.

Відео дня

Ці навчання мали стати останніми, оскільки в лютому влада Філіппін оголосила про те, що вона вирішила припинити дію угоди, що передбачала можливість проведення спільних навчань з США. Під час навчань Balikatan американські і філіппінські війська спільно відпрацьовували контртерористичні операції та планування на випадок кризових ситуацій.

Американська армія вживає й інших заходів боротьби з коронавірусом. Кілька днів тому видання Task & Purpose, присвячене американським збройним силам і питанням оборони в цілому, написало про те, що командування армії США випустило директиву з заходами запобігання поширення коронавірусу. Серед іншого, прийнято рішення скасувати деякі види підготовки військовослужбовців, які не є критично важливими, наприклад фізичні заняття строєм і деякі види польових навчань. У директиві командирам частин радять оцінити різні види підготовки підлеглих з точки зору того, наскільки вони важливі і чи не можна тимчасово скасувати їх або змінити форму. Так, військовослужбовці продовжать виконувати фізичні вправи, але не будуть робити це строєм, продовжаться тренування на авіатренажерах, але вони будуть здійснюватися невеликими групами. Раніше в армії США були тимчасово, за рідкісними винятками, заборонені поїздки за кордон, а всім військовослужбовцям наказали знаходитися на своїх військових базах або поблизу від них.