Боб Вейтон - найстаріший чоловік у світі / theguardian.com

За версією Книги рекордів Гіннесса найстарішим чоловіком у світі визнаний 112-річний житель графства Гемпшир у Великобританії Боб Вейтон.

Про це пише The Guardian.

Читайте такожКнига рекордів Гіннеса назвала найстарішого чоловіка на планеті (відео)Бобу Вейтону 112 років і два дні. Попередньому рекордсмену, фермеру з Японії, який помер 23 лютого 2020 року, було 112 років і 355 днів.

Відео дня

Вейтон живе у будинку для людей похилого віку і зараз знаходиться в самоізоляції через коронавірус, тому вручити сертифікат від Книги рекордів Гіннесса особисто йому не вдалося. Документ віддали співробітникам закладу, а ті передали йому.

Отримавши сертифікат, Вейтон сказав: «Не можу сказати, що мені приємно чути про смерть минулого рекордсмена, але я дуже радий, що так довго живу і зумів завести стільки друзів».

Зазначається, що Боб Вейтон пережив пандемію іспанського грипу (в 1919 – 1920 роках) – одну з найбільш масових пандемій грипу за всю історію людства (у всьому світі іспанкою було заражено 550 мільйонів осіб, кількість померлих, за різними оцінками, становила від 17 до 100 мільйонів). При цьому Вейтон зазначає, що вперше в житті потрапив в самоізоляцію.

«Я трохи засмучений, але я знову потрапив у ситуацію, коли потрібно просто прийняти те, що відбувається», – зазначив Вейтон.

Боб Вейтон народився в британському місті Халл. У нього в сім'ї є ще троє братів і троє сестер. У самого Боба троє дітей, 10 онуків і 25 правнуків.

Він і його дружина Агнес подорожували світом, поки не влаштувалися у Великобританії, де Вейтон працював викладачем морського машинобудування в Міському університеті в Лондоні до виходу на пенсію у віці 65 років у 1973 році.

Раніше УНІАН писав, що в Японії помер найстаріший чоловік на Землі – 112-річний Титецу Ватанабе.