сипийская армия / maxpark.com

Про це повідомляють РИА Новости.

Відео дня

Передові частини сирійської армії просуваються в напрямку стародавнього міста Пальміра, захопленого бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава".

Місто Пальміра, стародавні руїни якого — один з шести об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Сирії, перейшов під контроль бойовиків в середині травня. Перед тим як залишити місто, сирійська армія евакуювала більшу частину його жителів, близько 11 тисяч військових і політичних злочинців та найбільш цінні історичні реліквії центрального музею Пальміри. Після захоплення міста під загрозою знищення опинилися стародавні руїни і храми.

"Сирійська армія змогла протягом цієї ночі просунутися вперед, взявши поселення аль-Байрат, таким чином, вона дедалі ближче підходить до Пальміри. Авіація завдає ударів по північній частині міста, де розташований військовий табір бойовиків", - йдеться в повідомленні.

За даними сирійського національного телеканалу, військові взяли під свій контроль район Назель-аль-Хайаль за шість кілометрів від Пальміри. Авіаудари завдаються по околицям міста і посту спостереження ІД на височині південіше Пальміри. Атаковані пости терористів і техніка.

Вцілому солдати просунулися на 11 кілометрів вглиб лінії фронту і на 18 кілометрів в ширину, забезпечивши тим самим широкий коридор для наступу.

Читайте такожОбама має намір активізувати боротьбу проти "Ісламської держави"

Тим часом інші військові частини сирійської армії за підтримки загонів народного ополчення вибили бойовиків ІД з південно-східного району міста Ель-Хасак на північному сході Сирії. Ліквідовано більше 10 терористів. За даними сирійського телебачення — це був останній район, де продовжували ховатися невеликі загони ІД.