radiovesti.ru

Про це заявив РИА Новости юрист Товариства захисту прав споживачів Алішер Західов.

"Є санітарно-епідеміологічні норми і вимоги до дитячого одягу, є стандарти з безпеки. Якщо все це не проходить на кордоні, то все це не повинно допускатися на територію РФ, тим більше до реалізації", — заявив Західов.

Експерт підтвердив, що великі партії форми потрапляють до Росії "по тіньовому експорту" — форму "завозять до 1 вересня, як петарди завозять під Новий рік".

Відео дня

Читайте такожРосія повернулася в епоху стукацтва: чоловік доніс у поліцію, що його сусідка їсть польських гусей

"Держконтроль з боку Росспоживнагляду повинен бути своєчасним і жорстким. Ось такий одяг треба дійсно вилучати і спалювати, а цих комерсантів штрафувати максимальними штрафами, тому що вони завдають загрозу здоров'ю дітей", — заявив співрозмовник агентства.

За його словами, в подібних ситуаціях штрафи для підприємств можуть доходити до 300 тисяч рублів, керівника при цьому можуть оштрафувати на суму від 50 до 90 тисяч рублів.

Читайте такожУ Медведєва підтримали ідею обмеження закупівель західних презервативів - це поліпшить демографію

Раніше помічник голови уряду РФ, колишній головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко на нараді в Брянську, присвяченій реалізації закону про шкільну форму, заявив, що близько 80% шкільної форми, яка продається в Росії, не відповідає техрегламенту щодо безпеки продукції, призначеної для дітей. Форма пошита з неякісних тканин. Основний постачальник шкідливого товару — Китай.

Раніше УНІАН повідомляв, що депутати Держдуми підготували законопроект, який забороняє реалізовувати санкційну продукцію та вводить за це відповідальність.