фото: УНИАН

"Ми ніколи не погодимося з тим, що Україна може стати предметом торгу", — сказав Столтенберг в інтерв'ю французькій газеті Figaro, передають РИА Новости.

Він зазначив, що НАТО не змінить свою позицію щодо суверенітету й цілісності України й продовжить її підтримку політично і практично та, можливо, розширить співпрацю з Києвом.

Читайте такожУ Кремлі прокоментували заяви про спробу Росії відвернути увагу від ситуації в Україні

Відео дня

"Обнадіює, що (в Україні) вперше з початку вересня дотримується режим припинення вогню. Більше того, сторони прийшли до угоди про відвід важких озброєнь. Це ще один крок вперед", — зазначив генсек.

Торкаючись дій РФ в Сирії, Столтенберг закликав Росію до конструктивної співпраці у боротьбі проти ІД і пошуку політичного рішення для врегулювання конфлікту.

Читайте такожОчевидці про удари російської авіації в Сирії: вони бомбили мирних жителів

Як повідомляв УНІАН, 30 вересня Рада федерації РФ дозволила використовувати російські військово-повітряні сили в Сирії. За це рішення сенатори проголосували одноголосно.

Тоді глава адміністрації президента РФ Сергій Іванов заявив, що Росія буде використовувати тільки військово-повітряні сили для боротьби з бойовиками «Ісламської держави». Про наземної операції не йдеться.

Читайте такожВійськові США і Росії провели перші переговори щодо Сирії

Вчора ж російські військово-повітряні сили завдали перший удар в Сирії.

Ряд іноземних ЗМІ повідомили про десятки жертв серед мирного носеления, в тому числі дітей.

У четвер бомбардування повторилися.