REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це він сказав під час доповіді президенту РФ Володимиру Путіну.

«Основні зусилля зосереджено на підриві фінансово-економічної бази ІДІЛ. Знищено 15 об'єктів зберігання і переробки нафти, 525 автоцистерн. Припинено постачання на «чорний ринок» 60 тисяч тонн нафти на добу, терористи недорахувалися 1,5 мільйона доларів щодня», - сказав Шойгу.

Читайте такожПутін вважає, що російська армія недостатньо бомбить Сирію

Відео дня

Він заявив, що збройні сили РФ проводять повітряну операцію «відплати» зі знищення лідерів терористичних організацій та їх поплічників, дезорганізації систем управління та матеріально-технічного забезпечення, а також руйнування об'єктів військової та нафтогазової інфраструктури ІДІЛ.

За його словами, з цією метою склад авіаційної групи збільшено вдвічі і доведено до 69 літаків, щодня відбувається 143 літаковиліти. Морська група налічує десять кораблів, з них шість - у Середземному морі, - додав він.

Шойгу заявив, що загалом було здійснено 522 літаковиліти і здійснено пуск 101 крилатої ракети повітряного і морського базування.

«Скинуто 1,4 тисячі тонн бомб різного призначення. Загалом уражено 826 об'єктів супротивника», - сказав він.

Читайте такожРосія заявила про запуск 18 крилатих ракет по ІД в Сирії

За інформацією Шойгу, загалом під час повітряної операції ударів крилатими ракетами завдавали з акваторій Середземного і Каспійського морів на відстань до 1500 кілометрів, авіація застосовувалась з аеродромів на території Росії та Сирії. З боку Каспійського моря ударів завдавали 29 літаків дальньої і бомбардувальної авіації.

Він додав, що дальність польотів літаків Ту-160 при виконанні бойових завдань з акваторії Середземного моря становила понад 13 тисяч кілометрів.

Шойгу заявив, що бойовики залишають райони бойових дій, а бандформування зазнають втрат.

Також він стверджує, що налагоджено взаємодію з французькими військовими.