REUTERS

Домовленість про це була досягнута на тлі зростання занепокоєння щодо можливих випадкових зіткнень з російськими літаками у сирійському повітряному просторі, передає РБК з посиланням на The Telegraph.

Зазначається, що більш досконалий радар винищувачів Typhoon і їхні можливості протиповітряної оборони допоможуть бойовим літакам Tornado у забезпеченні безпеки і виконанні наступального завдання.

Крім того, після атаки Туреччини на російський бомбардувальник Су-24 Росія розмістила в Сирії комплекси С-400. "Будь-які літаки, які злітають з британської авіабази Акротірі (на Кіпрі - Ред.), негайно потрапляють у радіус дії російських комплексів, і можливості винищувачів Typhoon захистити себе й інших дуже знадобляться", – пояснив авіаексперт Джон Лейк.

Відео дня

Читайте такожУ Британії заявили, що на знищення "Ісламської держави" може піти два роки

Нагадаємо, два британські винищувачі Typhoon прибули на авіабазу Королівських ВПС на Кіпрі минулого четверга, де вже розташовувалися шість бойових літаків Tornado. Винищувачі Typhoon приєдналися до повітряної операції проти «Ісламської держави» в Сирії у ніч на п'ятницю.

Видання зазначає, що, незважаючи на те, що Typhoon є більш сучасним літаком, він на відміну від Tornado не здатний нести деякі основні заряди і ракети, використовувані для знищення головних цілей терористів, таких як командні центри. Водночас радари Typhoon можуть точніше розпізнавати цілі, а їхні пілоти володіють набагато більшою ситуативною обізнаністю.

Крім того, Typhoon здатний нести ракети класу «повітря-повітря» середньої дальності для самооборони.

Вчора УНІАН повідомляв, що винищувачі Королівських військово-повітряних сил Великобританії завдали другої серії  ударів по бойовиках екстремістського руху "Ісламська держава" в Сирії. Цілями бомбардувань стали нафтоносні райони, контрольовані бойовиками.