Останкінська міжрайонна прокуратура проведе перевірку діяльності телеканалу «Дождь».

Про це написала у своєму Facebook гендиректор «Дождя» Наталія Синдєєва, приклавши фотографії прокурорського повідомлення.

У документах не йдеться про те, що послужило приводом перевірки, проте уточнюється, що вона проводиться на підставі звернень громадян. У коментарі РБК Синдєєва заявила, що вона поки не знає про причини перевірки і що їй нема чого додати до опублікованого в соцмережах. У повідомленні Останкінської міжрайонної прокуратури зазначається, що вона проводить перевірку законодавства щодо протидії екстремізму і тероризму, трудового законодавства та законодавства про ліцензування.

Відео дня

Читайте такожУ Росії через пісню про "ментів" закриють доступ на Last.fm

Прокуратура просить керівництво «Дождя» надати доступ до приміщень, де розташовується телеканал, і обладнання. Крім того, керівництво каналу має передати до прокуратури копії наступних документів: договір оренди приміщення, трудові договори, посадові інструкції, штатний розклад, технічну документацію на обладнання, список іноземних співробітників, бухгалтерські документи про сплату зарплати і податків, трудові книжки працівників та інше.

Крім того, Наталія Синдєєва також написала в Facebook, що на «Дождь» прийшли пожежники МНС, не уточнивши мети їх приходу.

Нагадаємо, у вересні 2015 року депутат Держдуми від «Единой России» і лідер партії «Родина» Олексій Журавльов направив генпрокурору Росії Юрію Чайці запит з проханням перевірити дотримання телеканалом «Дождь» положень законодавства та умов ліцензії.

На Дощ прийшла прокурорська перевірка.

Posted by Natalia Sindeeva on 7 грудня 2015 р.