REUTERS

Про це повідомили у своїй спільній заяві глава МВС країни Бернар Казньов і міністр національної освіти Наджат Валло-Белькасем, передає ТАСС.

Відповідне розпорядження двох відомств розіслано префектам регіонів та головам місцевих управлінь початкової та середньої освіти. Для забезпечення надійного оперативного зв'язку тепер будуть складені точні і оновлювані списки мобільних телефонів директорів і викладачів навчальних закладів. Зі свого боку педагоги будуть розташовувати номери телефонів виділених для зв'язку з ними співробітників поліції і жандармерії. Також точні списки телефонів директорів і викладачів тепер повинні бути у відділів управління освітою.

Читайте такожАнтитерористичні рейди французької поліції: заарештовано 23 особи

Відео дня

У навчальних закладах представниками силових органів будуть проведені інспекції з метою визначити ті додаткові заходи, які слід вжити для підвищення рівня безпеки - зокрема встановлення телекамер спостереження та дверей з кодовими замками. Буде значно посилено контроль над усіма місцями можливого доступу в навчальні заклади. Створюються також державні фонди для фінансування частини таких робіт.

Педагогічний склад навчальних закладів, учні та їх батьки пройдуть спеціальну підготовку з надання першої допомоги в разі надзвичайних ситуацій. Також будуть організовані спеціальні курси по забезпеченню заходів безпеки.

Читайте такожЗаарештований новий підозрюваний у справі про теракти в Парижі

Дані заходи доповнять ті розпорядження, які були надані безпосередньо після серії терактів в Парижі 13 листопада: заборону збиратися групами перед входом в навчальні заклади, заборона на зупинку машин біля шкіл в паризькому регіоні Іль-де-Франс, посилення патрулів у населених пунктах, перевірка осіб, які входять у шкільні будівлі, оновлення схем і планів будівель, що використовуються в надзвичайних ситуаціях.