REUTERS

Про це заявив його адвокат Олександр Карабанов, передає Бі-бі-сі. "Мартиненко провину визнав в повному обсязі, зазначивши, що через несправність рації не почув сигналу і почав здійснювати зворотний маневр по перетинанню злітної смуги", - сказав адвокат.

Читайте такожЗвільнено головного обвинуваченого у справі про катастрофу літака голови французької Total у Внуково - ЗМІ

За його словами, він буде просити про особливий порядок розгляду справи щодо його підзахисного.

Відео дня

Решта обвинувачених винними себе не вважають.

15 січня стало відомо, що слідчі зняли всі звинувачення з диспетчера-стажера аеропорту Світлани Кривсун, визнавши, що як стажер вона все робила правильно і непричетна до скоєння злочину.

Обвинуваченими у справі залишаються інженер аеродромної служби "Внуково" Володимир Леденьов, водій машини, яка зіткнулася з літаком, Володимир Мартиненко, диспетчер Олександр Круглов і керівник польотів Внуковского центру управління повітряним рухом Роман Дунаєв.

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 21 жовтня 2014 року в московському аеропорту "Внуково" чотиримісний літак Falcon, що слідував рейсом Москва-Париж, при зльоті зачепив снігоприбиральну машину, загорівся і впав на злітно-посадкову смугу. Загинули три члени екіпажу і пасажир - глава компанії Total Крістоф де Маржері.