Молдова / jurnal.md

Голова парламенту Молдови Андріан Канду назвав надмірними вимоги відставки уряду країни, які висуває проросійська опозиція, що вийшла на акції протесту.

"Вони не визнають легітимність уряду і вимагають дострокових виборів. Є дуже мало причин для того, щоб проводити дочасні вибори. Уряд законний, про це свідчить і підтримка наших партнерів з розвитку, реакція зарубіжних лідерів, яка була вчора і сьогодні", - цитує Канду Русская служба ВВС.

Він закликав всіх заспокоїтися і дати уряду відпрацювати хоча б 100 днів, щоб воно стабілізувало ситуацію в країні.

Відео дня

Зустріч представників опозиції і влади Молдови выдбулася в резиденції президента країни Миколая Тімофті. Очікувалося, що він також візьме участь у переговорах, але президент так і не вийшов до опозиції.

Самі опозиціонери заявили, що їх основною вимогою є відставка уряду країни. На їхню думку, його було обрано незаконно.

Читайте такожВ Кишиневі тисячі людей вийшли на антиурядовий мітинг (фото)

"Ми домовилися, що завтра до 13:00 нам повинні дати відповідь. Відставка цього уряду можлива у двох випадках: або голосуванням у парламенті, або рішенням Конституційного суду, який визнає затвердження кабінету Павла Філіпа незаконним", - заявив голова Партії соціалістів і один з лідерів протесту Ігор Додон.

Демонстранти в четвер заблокували будівлю парламенту країни. У п'ятницю опозиціонери обіцяють продовжити протести.

Як повідомляв УНІАН, у середу в Кишиневі почалися масові протести проросійської опозиції, які переросли у заворушення. Опозиція виступила проти затвердження уряду на чолі з демократом Павлом Філіпом.