REUTERS

В ході виступу в Вашингтоні він, зокрема, представив свій план примирення із Росією, передає Deutsche Welle.

"Я вважаю, полегшення напруженості і покращення відносин з Росією - звісно, з позиції сили - є можливим (…) Якщо ж ми за мого керівництва не зможемо дійти з Росією згоди - угоди, яка була б вигідною як Америці, так і Росії - тоді ми підемо геть зі столу переговорів", - сказав Трамп.

Скандальний кандидат також розкритикував політику Барака Обами щодо Близького Сходу. "Ми зробили Близький Схід ще нестабільнішим і хаотичнішим, ніж він був будь-коли раніше", - сказав Трамп, згадуючи ядерну угоду з Іраном, яка додала напруги відносинам США з Ізраїлем. Трамп заявив, що за його президентства Америка "покине справу розбудови націй", а "стримування поширення радикального ісламу має стати головною зовнішньополітичною ціллю Сполучених Штатів". При цьому мільярдер наголосив, що вдаватиметься до військових дій лише за крайньої необхідності.

Відео дня

Читайте такожТрамп розповів про свою майбутню зовнішню політику в разі обрання президентом

Трамп розкритикував союзників по НАТО, наголосивши, що лише чотири країни, окрім США, дотримуються вимоги витрачати 2 відсотки ВВП на збройні сили. "Країни, які ми захищаємо, повинні платити за цей захист. А якщо ні, то США повинні бути готові дозволити цим країнам захищатися самотужки", - сказав кандидат.

Окрім того, він розкритикував міжнародні торгові домовленості на кшталт зони вільної торгівлі з Канадою та Мексикою. На його думку, вони шкодять економіці США, водночас дозволяючи збагачуватися іншим країнам. "Світ є найбільш мирним і найбільш процвітаючим, коли Америка є найсильнішою", - заявив Трамп.

Читайте такожДва кандидати у президенти США від республіканців будуть співпрацювати проти Трампа

Як зазначили експерти, промова мільярдера була стриманішою, ніж зазвичай, однак критики кандидата ставляться скептично до його спроб виглядати "більш по-президентськи".