REUTERS

Керівництво Болгарії не підтримує створення в Чорному морі флотилії НАТО. Про це заявив прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов, з посиланням на Reuters пише "РБК".

Читайте такожСаркозі назвав помилкою інтеграцію України в НАТО і Європу

Під час спільної прес-конференції з президентом Росеном Плевнелієвим прем'єр-міністр Борисов заявив, що він не хоче бачити фрегати, які пропливають повз курорти.

Відео дня

«Я завжди говорив, що я хочу бачити в Чорному морі вітрильники, яхти, великі кораблі з туристами, а не щоб воно стало ареною бойових дій... Мені не потрібна війна в Чорному морі», — сказав Борисов.

«Давайте припинимо спекуляції про те, що будуть створюватися флоти проти будь-кого. Болгарія — мирна країна, і її зовнішня політика не спрямована проти будь-кого», — додав Плевнелієв.

Як відомо, з ініціативою створення флотилії НАТО в Чорному морі раніше виступили Румунія та Туреччина. Вони також закликали збільшити в цьому регіоні військову присутність альянсу.

Питання про створення чорноморського флоту, мабуть, буде обговорюватися на саміті НАТО в липні, зазначає агентство. Румунські ЗМІ повідомляли, що Бухарест запропонує створити в Чорному морі регулярний флот кораблів Німеччини, Італії, Туреччини і США.