Президент Польщі Лех Качинський виступив з різкою критикою президента Франції Ніколя Саркозі, звинувативши його в "постійних поступках Росії".

Коментуючи недільний інцидент в Ахалгорі, коли на кордоні з Південною Осетією в безпосередній близькості від колони автомобілів, де їхали президенти Польщі та Грузії Лех Качинській і Михайло Саакашвілі, пролунали постріли з автоматичної зброї, глава Польщі заявив: "Я поставив в незручну ситуацію тих європейських політиків, які у відносинах з Росією тільки поступаються".

На уточнення журналіста, чи йдеться про Ніколя Саркозі, польський президент відповів: "Це Ви сказали. Я думаю про того, про кого думаю. Але ми всі знаємо, про кого йдеться".

Відео дня

Качинський наголосив, що його поїздка до Ахалгорі "показала світовій спільноті, що росіяни не виконують угоди, підписаної в серпні".

"А інші твердження (що угода була виконана) витікають з певної філософії: по-перше, поступатися Росії, по-друге, поступатися Росії, і по-третє - поступатися Росії. А що по-четверте? Поступатися Росії!", - сказав президент Польщі.

"Це був так званий "осетинський" пост, але це території, які знаходяться під контролем росіян з 7 серпня. Тому не ставте питань - були це росіяни чи осетини, це не має значення. Це була частина російських Збройних сил", - сказав президент Польщі.

РІА "Новости"