Вихідців із 7 мусульманських країн не пропускатимуть до США / REUTERS

Речниця міністерства внутрішньої безпеки США Джиліан Крістенсен уточнила умови указу президента Дональда Трампа, який обмежує прийом мігрантів. Стало відомо, що навіть наявність "зелених карток" (Green Card), віднині не є достатньою умовою для в’їзду до США для людей, котрі походять із семи мусульманських країн. Про це з посиланням на Reuters повідомляє "Німецька хвиля".

Читайте такожGoogle терміново повертає своїх співробітників у США після указу Трампа про іммігрантів

Як відомо, Green Card дає право на постійне проживання на території Сполучених Штатів.

Відео дня

Раніше цього ж дня авіакомпанія Qatar Airways повідомила пасажирів, які летять до США з Судану, Лівії, Сомалі, Сирії, Ірану, Іраку та Ємену, що подорожувати вони зможуть лише якщо мають дипломатичні паспорти або "зелену картку".

Однак, із заяви американського міністерства випливає, що "зелена карта" не є для вихідців з Судану, Лівії, Сомалі, Сирії, Ірану, Іраку та Ємену достатнім документом.

Правозахисники із "Американсько-арабського антидискримінаційного комітету" стверджують, що деяких власників Green Card вже не допустили в США.

Тим часом, відзначає видання, американські правозахисні групи намагаються оскаржити заборону на прибуття до США людей із зазначених семи мусульманських країн. Американська спілка захисту громадянських свобод та інші подібні організації вимагають у позові звільнення двох іракців, яких у п'ятницю, 27 січня, затримали в аеропорту Кеннеді у Нью-Йорку. В обох чоловіків були візи, дійсні для подорожі до США. Також, за їх даними, на рейс до Нью-Йорка з Каїра не пустили п'ятьох іракців та одного єменця.

Як повідомляв УНІАН, 28 січня президент США Дональд Трамп своїм указом призупинив на невизначений строк прийом сирійських біженців в США, а також на 120 днів - прийом біженців в цілому.