Канада розширила санкції проти прибічників режиму Асада / investigator.org.ua

Канада запровадила санкції проти 27 сирійських посадовців після здійснення режимом президента Сирії Башара аль-Асада хімічних атак проти цивільних громадян. Про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ Канади.

Читайте такожМіністри країн G7 розповіли від чого залежить тривалість санкцій проти РФ

"Сьогоднішні нові санкції проти ключових посадовців є частиною наших постійних зусиль для посилення тиску на режим Асада, щоб зупинити насильство проти невинних цивільних дітей, жінок та чоловіків. Атаки із застосуванням хімічної зброї минулого тижня в південній частині провінції Ідліб - це воєнний злочин, і вони є неприйнятними", - наголосила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд.

Відео дня

У повідомленні сказано, що Канада підтримує сирійський народ та співпрацює з міжнародною спільнотою, щоб знайти рішення для припинення війни у Сирії. До санкційного списку внесено додатково 27 осіб, активи яких підлягають замороженню, а ведення справ з ними забороняється.

Також відзначається, що під санкції потрапили особи, які є високопоставленими чиновниками режиму Асада.

У МЗС Канади наголосили, що внесення імен цих посадовців в санкційний список є частиною додаткового міжнародного тиску на режиму Асада з метою "негайного припинення нерозбірливого насильства проти свого народу", як це було цього місяця у випадку з хімічними атаками, а також з метою залучення режиму Асада до конструктивних переговорів.

Як повідомлялося, Канада у 2012 році запровадила перші санкції проти Сирії з метою посилити тиск на Асада. Тоді до санкційного списку було включено понад 100 фізичних осіб і десятки організацій і фірм. Пізніше Канада ще кілька разів розширювала санкції проти Сирії.