Ілюстрація / REUTERS

Країнам Заходу не вдається впоратися із російськими хакерськими атаками та фейковими новинами. Про це заявив глава МЗС Латвії Едгар Ринкевич під час візиту до Лондона, повідомляє The Guardian.

Ринкевич зазначив, що зростає кількість доказів того, що Росія автоматизувала дезінформацію в соціальних мережах. Це підтверджує доповідь Центру стратегічних комунікацій НАТО, в якій зазначено, що більшість російськомовних твітів про НАТО у Латвії надіслані "ботами". 

Читайте такожУкраїнський хакер став свідком російського втручання в американські вибори

Відео дня

"Якщо у вас є хакерство, фальшиві новини з чіткою метою, то дуже важко реагувати. Ми можемо дізнатись, що сталося, але це дуже важко довести. Весь закон у цій сфері потребує вирішення ", - сказав Ринкевич.

Як повідомляв УНІАН раніше, активність спецслужб США щодо затримання російських хакерів у 2017 році досягла рекордних результатів - піймали 7 російських кіберзлочинців.

При цьому, порівнючи із періодом від 2010 року, лише два російських кіберзлочинці видавалися США щороку до 2017-го. Це рекордний показник затримань російських хакерів попри те, що президент Дональд Трамп  намагається покращити стосунки із Москвою. Судові переслідування збігаються з посиленням контролю над російськими хакерами, тому що представники розвідки США визначили, що Росія втрутилася в президентські вибори в США в 2016 році, використовуючи методи кібервійни, щоб допомогти Трампу. Хоча Білий дім і уникнув публічного звинуватити в цьому РФ. Та й сам Кремль спростував звинувачення.