Ілюстрація / REUTERS

Компанія Facebook планує наймати на роботу людей із доступом до інформації про нацбезпеку в рамках заходів по боротьбі з маніпулюванням результатами виборів через свою соціальну мережу, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерело, знайоме з питанням.

За словами джерела, яке говорило на умовах анонімності, Facebook планує використовувати здатність людей з таким доступом отримувати урядову інформацію про потенційні загрози. Компанія намагається більш активно зосередитися на питанні пошуку підозрілих кампаній в соціальних мережах.

Читайте такожАмериканські ЗМІ розповіли, як Facebook допоміг російській агресії проти України

Відео дня

Люди, що володіють такими дозволами часто бувають урядовими чиновниками або співробітниками розвідслужб. При цьому, за словами людини, знайомої з питанням, їх статус може переноситися на роботу в приватному секторі, якщо позиція вимагає доступу до конфіденційної інформації. Раніше надані дозволи стають неактивними при звільненні зі держслужби, але їх можна знову активувати від імені Facebook.

Прес-секретар Facebook відмовився від коментарів. У офісі директора Нацрозвідки США та Департаменту внутрішньої безпеки не відповіла на прохання про подання коментарів.

Раніше повідомлялося, що комітет з розвідки Палати представників конгресу США планує опублікувати рекламу в Facebook, нібито куплену Росією під час виборів глави Штатів в 2016 році.