Підлогу МанафортREUTERS

Екс-голові передвиборного штабу Дональда Трампа Полу Манафорту і його давньому діловому партнеру Ріку Гейтсу висунули обвинувачення за 12 пунктами. Про це повідомляє Fox News з посиланням на офіс Федеральної спеціальної ради США.

Документ опублікований американським Міністерством юстиції.

Зокрема, серед цих обвинувачень йдеться про змову проти Сполучених Штатів, змову з метою відмивання коштів, діяльність у якості незареєстрованого агента іноземного партнера, а також про надання хибної інформації, яка суперечить закону «Про реєстрацію іноземних агентів».

Відео дня

Крім того, Манафорту інкримінуються сім епізодів ненадання звітів щодо іноземних банків та фінансових рахунків.

Значна частина звинувачення пов'язана з діяльністю Манафорта в Україні.

Читайте такожЕкс-зять Манафорта зустрічався із слідчими у справі щодо співпраці тестя з Партією регіонів - ЗМІ

Як повідомляє Департамент юстиції США, Манафорт та Гейтс впродовж років працювали політичними консультантами та лоббістами. Зокрема, наголошується, що між 2006 та 2015 роками вони виступали в якості незареєстрованих агентів уряду України, політичних сил Партії регіонів та «Опозиційного блоку», отримавши за свою роботу десятки мільйонів доларів.

«З метою приховування виплат України від влади Сполучених Штатів, приблизно з 2006 року до принаймні 2016 року Манафорт та Гейтс відмивали гроші за допомогою десятків американських та іноземних корпорацій, компаній та банківських рахунків», - підкреслюється в обвинуваченні.

Як повідомляв УНІАН, Манафорт у понеділок, 30 жовтня, близько 8:15 ранку за місцевим часом разом зі своїм адвокатом сам прийшов до представників міністерства юстиції.

Згідно з розслідуванням журналістів The New York Times, керівник виборчого штабу кандидата в президента США Трампа Пол Манафорт міг отримати 12,7 млн доларів з «чорної каси» Партії регіонів, коли співпрацював з Януковичем.

Перед тим, як приєднатися до виборчої кампанії Трампа, найвідомішим клієнтом Манафорта був екс-президент України Янукович. Манафорт грав роль політичного консультанта-радника і допомагав Партії регіонів і Януковичу перемагати під час декількох виборчих кампаній в Україні.