Путін / kremlin.ru

У 70-х роках минулого століття майбутній президент Росії Володимир Путін знімався в декількох фільмах в компанії своїх тодішніх знайомих. Про це російському телеканалу Дождь розповіли колеги Путіна по знімальному майданчику.

Читайте такожПутін на відпочинку у Сибіру знову похизувався голим торсом (фото)Старий друг президента Росії - колишній депутат Держдуми, президент Міжнародної федерації самбо Василь Шестаков заявив журналістам, що він знімався з Путіним у фільмах “Блокада" і “Іжорський батальйон". За його словами, був і третій фільм, в зйомках якого вони брали участь, але не зміг згадати назву картини.

За його словами, вони тоді грали і німців, і радянських солдатів: "Нам було все одно кого грати. Нам за це гроші дуже хороші платили по тих часах. Ми студенти були, а могли піти в ресторан "Кавказький“, наприклад. Якщо вже там у мене зарплата інженера 110 рублів, то коли йшли зйомки, я в день отримував 75 рублів. Тобто це такі були пристойні гроші".

Відео дня

Про те, щоПутін був каскадером на "Ленфільмі", розповів ще один колишній борець Микола Ващилин. Він був постановником трюків на студії - працював на "Сибіріада" Андрія Кончаловського, "Пригоди Шерлока Холмса", ставив трюки у фільмі "Д'артаньян і три мушкетери".

"На зйомки викликали, на такі, як епопея “Блокада". Був наказ обкому партії "забезпечити масовку 10 тис. осіб". І всі студенти, військові училища, спортивні товариства, приводили під козирок людей. Платили простій масовці - три рублі, а нам 10 рублів за знімальний день. Тому ми стали це дуже любити", - згадав він.

Борець Олександр Массарский, тренер Анатолія Рахліна, який, у свою чергу, потім став тренером Путіна, був консультантом з трюкових зйомок на "Ленфільмі". Повноцінної каскадерської трупи на кіностудії тоді не було, і Массарский став залучати до зйомок спортсменів, для яких це було хорошим джерело заробітку.

На питання про кінематографічне минуле Путіна він дав розмиту відповідь: "Він ще тільки юнаком там був, хто його там міг запам'ятати". Але на питання, чи не проти Путін був грати гітлерівців у фільмах про Другу світову, Массарский відповів: "Путін не грав фашиста".

Прес-секретар президента Дмитро Пєсков заявив журналістам, що йому нічого не відомо про зйомки Путіна в кіно. Прес-секретар "Ленфільму" Артемій Аграфенін відповів, що на кіностудії не змогли знайти картку Володимира Путіна в картотеці каскадерів, але відзначили, "що це не означає, що він не знімався".