Французькі пожежні взяли участь у загальнонаціональній маніфестації, вимагаючи повернути щомісячну премію, повідомляє Первый канал. Ціна питання - 70 євро. А наслідки можна порівняти з торішніми погромами в передмістях.

 

Париж палає від гніву. Причому як в прямому, так і переносному сенсі. Санкціонована владою акція протесту пожежних вилилася в справжні безпорядки. Осередки протесту виникли відразу в декількох районах міста. На околиці частині мітингувальників вдалося на годину перекрити паризьку кільцеву магістраль.

Відео дня

Інші вже ближче до центру міста як справжні хулігани закидали поліцейських камінням, палили будівельне сміття і підривали петарди. Загалом напередодні постраждали 15 поліцейських. А починалося все досить мирно. Близько 10-ти тисяч пожежних вийшли на демонстрацію з вимогою повернути надбавку до платні. Доплату в 70 євро уряд ввів усім службовцям ще влітку. Проте нещодавно чиновники дійшли висновку, що пожежні опинилися в цьому списку помилково.

Крім того пожежні зажадали від уряду поліпшити і соціальне забезпечення. Особливе обурення викликає пенсійний вік. Його запропонували знизити з 60 до 55 років.

Не дивлячись на те, що поліції на цей раз вдалося втихомирити мітингувальників, вони говорять: якщо уряд не прислухається до наших вимог, акції протесту вже прокотяться всією країною.