Польські консульства за перші півроку дії угоди про малий прикордонний рух (МПР) видали громадянам України близько 35 тисяч дозволів, які дозволяють відвідувати Польщу без віз.

Про це кореспонденту УНІАН у Польщі повідомив заступник директора Консульського відділу Міністерства закордонних справ Польщі Влодзімеж ЗДУНОВСЬКИЙ.

За його даними, прикордонники з липня 2009 року по січень поточного року зафіксували 380 тисяч перетинів кордону власниками дозволів в рамках малого прикордонного руху.

Відео дня

При цьому В.ЗДУНОВСЬКИЙ зазначив, що за цей час зафіксовано лише один випадок порушення правил малого прикордонного руху.

„Усі в захваті (від реалізації договору про МПР). Сподіваються, всі договори будуть так виконуватися”, - сказав представник МЗС.

Водночас В.ЗДУНОВСЬКИЙ зауважив, що малий прикордонний рух не приваблює поляків, які також можуть відвідувати Україну без віз.

За його даними, на сьогодні дозвіл на відвідування України в рамках МПР отримало лише двоє поляків.

Як повідомляв УНІАН, договір про малий прикордонний рух між Україною та Польщею, який дозволяє безвізовий перетин кордону для українців та перебування у 30-кілометровій зоні від кордону, набув чинності в липні 2009 року.