Німецькі концерни гальмують плани уряду запровадити квоту на частку жінок серед свого вищого керівництва, повідомляє Reuters. За два дні до зустрічі представників бізнесу з міністром праці Урсулою фон дер Лайєн концерни не можуть надати ні конкретних цілей, ні конкретних термінів введення "жіночої квоти" серед топ-менеджерів.

Урсула фон дер Лайєн - прихильниця законодавчого запровадження "жіночої квоти", оскільки, за її словами, добровільні зобов`язання поки не довели свою ефективність. Натомість міністр у справах сім`ї та людей похилого віку, жінок та молоді Крістіна Шредер наполягає виключно на тому, щоб концерни взяли на себе відповідне зобов`язання, а розмір квоти може бути різним.

Міністр економіки Німеччини Філіп Реслер, який також братиме участь у зустрічі представників бізнесу та уряду, відкидає законодавчу квоту. "Вже сьогодні кожен може взяти на себе відповідне зобов`язання, - зазначив він в інтерв`ю виданню Wirtschaftswoche. - Відповідно про нього і судитимуть".

Відео дня

Більшість концернів, які входять до списку DAX, як зазначає Süddeutsche Zeitung, вже взяли на себе зобов`язання надати жінкам від 20 до 30 відсотків місць у своєму вищому керівництві. Allianz, Bayer, Commerzbank і Deutsche Telekom розраховують досягти частки в 30 відсотків ще до кінця 2015 року.

Deutsche Welle