У неділю в Аргентині проходять президентські вибори. На вищий державний пост претендують 14 кандидатів, які представляють весь політичний спектр країни, передає РІА “Новости”.

Одночасно з президентськими в Аргентині пройдуть парламентські й муніципальні вибори, а також вибори губернаторів у семи провінціях. У них візьмуть участь понад 27 мільйонів виборців.

За оцінками спостерігачів, основна боротьба за президентське крісло розвернеться між дружиною нинішнього глави Аргентини Крістиною КІРШНЕР, яка є офіційним кандидатом від створеного її чоловіком руху "Фронт за перемогу" і лідером Громадської коаліції Елісою КАРРІО.

Відео дня

Третім кандидатом, який може вплинути на результат голосування, називають екс-міністра економіки Роберто ЛАВАНЬЯ, який представляє рух "За передову націю".

Згідно з останнім опитуванням громадської думки, за К.КІРШНЕР готові віддати голоси понад 43% виборців, Е.КАРРІО - 16,8%, Р.ЛАВАНЬЮ - 13,5%.

Якщо вірити соціологічним дослідженням, то К.КІРШНЕР може стати президентом вже після першого туру. Закон про вибори в Аргентині передбачає другий тур голосування за умови, якщо розрив між двома лідируючими кандидатами не перевищує 10% голосів або жоден із кандидатів не набирає 45% голосів виборців.

Таким чином, вперше в історії цієї південноамериканської країни жінка може стати офіційно обраним керівником держави.