Гітлера позбавили статусу почесного громадянина

Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на The Guardian.

За це рішення проголосували всі члени міської ради. Раніше, тиждень тому, питання вже виносилося на голосування в раді. Тоді, однак, проти позбавлення Гітлера почесного звання висловилися рівно 50 відсотків членів ради, які заявили, що не мають права «переписувати історію». Результат голосування викликав протести місцевих мешканців, і питання було винесене на голосування повторно.

На тему: Помер останній охоронець Гітлера і свідок його смерті Рохус Міш

Відео дня

Питання про позбавлення лідера нацистської Німеччини почесного статусу виник після того, як співробітник міського архіву виявив документи, що вказують на присудження цього статусу Гітлеру і президенту Веймарської республіки Паулю фон Гінденбургу, що призначив Гітлера рейхсканцлером в 1933 році.

Повідомлення про позбавлення Гітлера звання почесного громадянина регулярно надходять з різних міст не тільки в Німеччині, але і в інших країнах. Так, в 2012 році цього статусу його позбавили в рідному для нього австрійському місті Браунау.

Гітлер був оголошений почесним членом міста Дітрамсцелль в 1933 році. Всього в 1930-40-ті роки це звання було присвоєно йому більш ніж в чотирьох тисячах міст і сіл Німеччини. Після Другої світової війни більшість населених пунктів позбавили Гітлера статусу почесного громадянина, проте в деяких містах він все ще зберігає це звання.