В пути Конюхов находится уже 48 суток

Весельний човен "Тургояк" відомого російського мандрівника Федора Конюхова пройшов Тихом океаном 3 тис. миль. В дорозі Конюхов знаходиться вже 48 діб. Він стартував у грудні 2013 року з чилійського порту Конкон, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на московський експедиційний штаб мандрівника.

Пізно увечері 8 лютого капітан Конюхов розповів по супутниковому телефону про те, як проходить експедиція на 9-метровому човні. "Я пересуваюся на колінах, повзаю з каюти на палубу і назад. В повний ріст практично не встаю, ходити тут нікуди - довжина кокпита (поглибленого відкритого приміщення для весляра - прим.) всього 3 метри".

Читайте такожСвященик Федір Конюхов подолав найсильніший шторм у Тихому океані

Відео дня

Капітан Конюхов також розповів, що всю минулу ніч на маршруті йшов сильний дощ, він змив з сонячних батарей "багатошарову шубу з морської солі".

За даними Міжнародного товариства океанських веслярів, що базується в Лондоні і відстежує за допомогою супутникової навігації пересування Федора Конюхова, до австралійського міста Брісбен, куди прямує росіянин, залишилось 5 тисяч 71 миля (9 392 тис. км).