vk.com/id191512789

У Державній думі РФ хочуть запровадити обмеження для солдатів-строковиків і контрактників на використання Інтернету, в тому числі через події в Україні.

Про це УНІАН повідомив автор ініціативи - депутат нижньої палати парламенту, голова юридичної служби КПРФ Вадим Соловйов.

Читайте також"Градами" в Україну" - солдат з РФ показав у соцмережі фотографії систем залпового вогню на кордоні

Відео дня

"Перебування на посаді міністра оборони пана Сердюкова, на нашу думку, завдало непоправної шкоди нашій армії, Шойгу доведеться дуже довго відновлювати високий рівень боєздатності та дисципліни. Події в Україні - це один з епізодів спільної необхідності зміцнення та підвищення дисципліни в армії, щоб жодного просочення інформації, пов'язаної з військовою службою, не могли використовувати для боротьби з нашою армією і збройними силами ", - сказав Соловйов.

Він повідомив, що законопроект про внесення змін до Закону "Про військовий обов'язок і військову службу" буде внесено до Держдуми у вересні.

Читайте такожРосійський солдат, який "довбив по Україні", заявив про злом своєї сторінки у соцмережі

За його словами, законопроект в основному розроблено, але потребує доопрацювання з військовими фахівцями.

Передбачається, що поправки до закону спрямовані на запровадження обмеження для військовослужбовців ЗС РФ, як строковиків, так і контрактників, на використання мережі Інтернет для публікації внутрішньої армійської інформації, розміщення онлайн-фотографій і відеоконтенту з військових частин і з військових навчань із зображенням спеціальної техніки та озброєння. Відправлення повідомлень і листування з особистою метою у мережі Інтернет не буде заборонено для військовослужбовців.

Як повідомляв УНІАН, російські військовослужбовці неодноразово розміщували в соціальних мережах інформацію про перекидання своїх підрозділів на кордон з Україною. Деякі військовослужбовці прямо повідомляли, що проводять обстріл позицій сил АТО з території РФ. Один військовослужбовець РФ написав: "Цілу ніч довбали по Україні".