Членам Меджлиса продолжают запрещать въезд в оккупированный Крым / gazeta.lviv.ua

Радник голови меджлісу, генеральний координатор агентства «Кримські новини» (QHA) Ісмет Юксель планує звернутися до уряду Туреччини, поданим якої він є, з приводузаборони на в'їзд в Крим.

Про це сайту Крым.Реалии повідомила дружина Ісмета, Гаяна Юксель.

За її словами, Ісмет Юксель вже повідомив турецьке консульство та посольство про сформовану ситуацію і в подальшому планує звернутися в різні міжнародні інстанції і суди.

Відео дня

Читайте такожОкупаційна влада не пускає жителів Криму додому

«Коли Ісмету заборонили в'їзд, нам сказали: «Ви можете їхати, а він нехай пішки повертається в Україну». Ми почали запитувати, на якій підставі йому забороняють в'їзд, відповідь була така: «Ми виконавці, а рішення ухвалила ФСБ Росії, і наше завдання вас тільки повідомити». Принесли «повідомлення», яке Ісмет категорично відмовився підписувати, вони не видали цей папір, не дали можливості її відксерокопіювати», - зазначила Гаяна Юксель.

Також дружина громадського діяча повідомила, що Ісмет Юксель є громадянином Туреччини, який 20 років тому повернувся на історичну Батьківщину, в Крим і на території півострова перебував згідно безстрокового виду на проживання.

Як повідомлялося, 9 серпня на адміністративному кордоні між Україною і Кримом Ісмета Юкселя не пропустили на територію півострова і оголосили заборону на в'їзд на територію Росії на п'ять років.

Читайте такожУкраїна готує поетапний план повернення Криму

Ісмет Юксель - громадський діяч, ініціатор і керівник багатьох гуманітарних проектів, в тому числі дитячих і молодіжних, реалізованих у Криму за сприяння кримськотатарської діаспори Туреччини, радник голови Меджлісу кримськотатарського народу з питань взаємовідносин з Туреччиною. Він також є засновником одного з найбільших в Криму інформагентств - агентства «Кримські новини» (QHA). Його дружина Гаяна Юксель є генеральним директором QHA і членом Меджлісу кримськотатарського народу.

Раніше заборона на в'їзд в Крим була пред'явлена лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву та голови Меджлісу Рефату Чубарову.