REUTERS

Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на агентство Франс Прес.

Президент АБР Дональд Каберука сказав, що відповідні кошти будуть виділені з бюджету банку і спрямовані урядам чотирьох країн: Гвінеї, Ліберії, Сьєрра-Леоне та Нігерії. За словами Каберука, ці гроші будуть спрямовані на оплату роботи медичного персоналу, а також закупівлю необхідного обладнання.

«Епідемія Ебола - це не лише наслідок кризи системи громадської охорони здоров'я, але також і економічної кризи, яка впливаэ на багато сфер», - заявив Каберука пыд час прес-конференції, що відбулася у вівторок в Абіджані (Кот-Д'Івуар).

Відео дня

Читайте такожКенія закриває кордони через спалах лихоманки ЕболаКількість жертв епідемії на сьогоднішній день досягла 1229 осіб, зафіксовано ще 2240 випадків зараження, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). Випадки захворювання зафіксовані в Ліберії, Сьєрра-Леоне, Гвінеї та Нігерії.

Читайте такожУ Ліберії з медичного ізолятора втекли хворі на ЕболуЛікування геморагічної лихоманки Ебола або ефективної вакцини проти неї не існує, але після спалаху хвороби про розробку перспективних препаратів повідомляли виробники в США, Японії і Канаді. ВООЗ визнала етичним використовувати для лікування хвороби експериментальні ліки.