Російське посольство в Празі облили "кров'ю" / фото twitter.com/herooftheday10

У Празі активісти провели акцію протесту під посольством Росії в Чехії, обливши будівлю кетчупом.

Читайте такожЧехія обговорить причетність РФ до підриву свого арсеналу на засіданні глав МЗС ЄС

Як пише Denik.cz, інцидент стався в ніч проти 18 квітня.

Відео дня

До будівлі посольства Росії на площі Бориса Нємцова прийшли кілька активістів і облили її кетчупом, який символізує "кров" на руках кремлівського режиму.

Як розповіли в місцевій поліції, біля посольства було затримано сімох осіб.

"На місці ми виявили сімох осіб, підозрюваних у неправомірних діях у розділі майна", - розповів офіційний представник поліції Ян Данек.

Затриманих доставили в місцеве відділення поліції. За його словами, затримання пройшло без застосування примусових заходів і ускладнень.

Це сталося на тлі заяви чеської влади про причетність російських спецслужб до підриву військових складів у Врбетиці в 2014 році.

Крім цього, сьогодні, 18 квітня, під посольством Росії в Празі проходить акція протесту через причетність російських спецслужб до вибуху на складі боєприпасів у 2014 році.

Чеські звинувачення на адресу РФ

  • Прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш заявив про обґрунтовані підозри в причетності російських спецслужб до вибухів складів боєприпасів в Чехії в 2014 році.
  • Міністерство закордонних справ Чехії висилає з країни 18 російських дипломатів. За інформацією МЗС, 18 дипломатів РФ були ідентифіковані як співробітники російських спецслужб.
  • Водночас чеська поліція оголосила про розшук двох російських громадян, які використовували паспорти на ім'я Олександра Петрова і Руслана Боширова під час відвідування 11-16 жовтня 2014 року Праги і Злінського краю.
  • За даними чеських ЗМІ, вибух на складах боєприпасів в чеському комплексі Врбетіце в 2014 році найімовірніше був влаштований російськими агентами, щоб зірвати поставки зброї. Зокрема - для силових підрозділів України.