Деміан Гайндс також заявив про необхідність оновлення британського законодавства щодо протидії іноземним розвідкам / фото gov.uk

Британський міністр з питань безпеки Деміан Гайндс назвав Росію найворожішою поряд з Китаєм та Іраном країною світу, яка загрожує його державі.

Про це він сказав в інтерв’ю газеті The Daily Telegraph, інформує "Радіо Свобода".

Гайндс також заявив про необхідність оновлення британського законодавства, що стосується протидії іноземним розвідкам. Деякі положення застаріли майже на 100 років, додав міністр.

Відео дня

"Три країни, які я назвав, фізично мають у своєму розпорядженні людські ресурси, широко присутні в кіберпросторі та можуть масштабно розгортатися. Вони можуть проводити та проводять інформаційні операції та беруть у них участь у безліч різних способів. Я думаю, що важко уявити їх повний список, тому що існує так багато потенційних способів", - сказав міністр.

Раніше Росію серед небезпечних країн також називали голова Таємної служби розвідки Великої Британії МІ6 Річард Мур та міністр оборони країни Бен Воллес.

У першому після виходу країни з ЄС британському звіті з оборонної та міжнародної стратегії Росія була визначена як "головна загроза на державному рівні".

Вас також можуть зацікавити новини: