У США випробовують модифіковані F-16 / фото Getty Images

ЗМІ дізналися нові подробиці про перші льотні випробування між літаком X-62A VISTA, яким автономно керував штучний інтелект, і пілотованим винищувачем F-16.

Як пише Defense Express, випробування були дійсно напруженими, літаки літали агресивно і на великих швидкостях.

"Загалом VISTA під управлінням штучного інтелекту продемонструвала хороші результати, були протестовані різні можливості. Водночас таємницею залишаються дані про те, скільки разів VISTA вдалося обіграти пілотований F-16. А одним з уроків, витягнутих у рамках випробування, стало те, як швидко можна адаптувати програмне забезпечення штучного інтелекту і завантажити його в літак безпосередньо під час польоту", - йдеться в публікації.

Відео дня

Також наголошується, що під час випробувань у кабіні "автономного" VISTA перебувало двоє пілотів, але вони не втручалися в управління літаком, а лише контролювали системи і перемикали між різними варіантами штучного інтелекту.

F-16 проти X-62A - перший в історії "повітряний бій"

Нагадаємо, як писав УНІАН, у США провели випробування між модифікованим F-16 під управлінням ШІ (X-62A) і бортом із пілотом.

У США чиновники заявили, що протистояння пройшло успішно, однак, посилаючись на міркування національної безпеки, не повідомили, хто ж здобув перемогу.

Вас також можуть зацікавити новини: