Суд випустив Валері Бако / ілюстрація REUTERS

Суд міста Шалон-сюр-Сон у Франції звільнив 40-річну Валері Бако, яка вбила свого чоловіка, колишнього вітчима та сутенера Даніеля Полетта.

Про це повідомляє СNN.

Суддя визнав жінку винною і засудив її до чотирьох років ув'язнення, проте вирішив, що три з них будуть умовним покаранням, а рік вона вже провела під вартою.

Відео дня

У підсумку Бако вийшла на свободу із залу суду.

«Я б хотіла подякувати суду і всім, хто мене підтримував. Тепер прийшов час для нової боротьби – за всіх інших жінок, які стикаються з жорстоким поводженням», – сказала вона після засідання.

Читайте такожУ Франції секс з дітьми та підлітками до 15 років прирівняли до зґвалтуванняБако додала, що відчуває «не полегшення, але спустошення – моральне і фізичне». Їй загрожувало довічне ув'язнення.

Відомо, що Даніель Полетт жив з матір'ю Бако, у 1995 році він потрапив у в'язницю за сексуальні злочини проти падчерки, а пізніше повернувся в сім'ю.

Коли Бако було 17 років, вона завагітніла від вітчима, і Полетт став жити з нею як з дружиною, тоді йому було 42 роки.

За час спільного життя Бако народила від чоловіка чотирьох дітей. Полетт щодня бив дружину і повністю контролював її життя.

Після виходу на пенсію Полетт змусив Бако займатися проституцією. Для цього Полетт обладнав мікроавтобус і стежив за тим, що відбувається через дірку в кузові та навушник, який одягала жінка.

У березні 2016 року після того, як Бако зґвалтував один з клієнтів, вона застрелила чоловіка.

Ця історія викликала резонанс у Франції. Понад 718 тисяч осіб підписали петицію з вимогою виправдати жінку за вбивство Полетта.