У Франції незаконна вечірка закінчилася масовим побоїщем / скріншот

У французькому місті Редон поліція упродовж семи годин намагалася розігнати заборонену рейв-вечірку.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Півтори тисячі людей без дозволу вирішили просто неба влаштувати собі свято. Коли ж поліція приїхала розганяти незаконний захід, почалися сутички.

Учасники вечірки жбурляли у правоохоронців металеві кульки, пляшки із займистими речовинами та навіть вибухові пристрої.

Постраждало кілька десятків людей, а один з учасників втратив руку. Розігнати натовп вдалося лише через сім годин.

Читайте такожУ Британії заради експерименту влаштують великий концерт без масок і дистанціїЗа словами місцевого префекта, зіткнення між правоохоронцями та учасниками рейву були "дуже жорстокими", пише "Бі-бі-сі". Повідомляється про п'ятьох постраждалих поліцейських та принаймні двох учасників.

Захід організовували в соцмережах та влаштували в пам'ять про 24-річного француза, який загинув під час розгону аналогічного рейву два роки тому. Влада заборонила його проведення.

У протистояннях брали участь близько 400 правоохоронців. Організатори рейву кажуть, що поліцейські замість перемовин швидко почали застосовувати сльозогінний газ. У правоохоронців натомість, як повідомляється, летіли коктейлі Молотова, каміння та металеві кулі для гри в петанк.

У цьому регіоні Франції ще продовжують діяти коронавірусні обмеження. Зокрема з 23:00 починає діяти комендантська година.

Вас також можуть зацікавити новини: