Naval Air Systems Command

Конгресмени США вимагають, щоб розвідувальні відомства і Пентагон передали інформацію про "неідентифіковані повітряні феномени". Зокрема, їх цікавить, чи за об'єктами, з якими контактували американські військові пілоти, не стоять інші держави.

Як пише Business Insider, проект щорічної постанови від профільного комітету Сенату про авторизацію розвідки, який очікує схвалення обох палат Конгресу, вимагає від директора національної розвідки США й міністра оборони підготувати незасекречений звіт для парламенту про контакти з НЛО. Зокрема, документ вимагає, щоб надати "оцінки щодо можливого зв'язку неідентифікованих повітряних феноменів з активністю одного чи більше іноземних ворогів".

Читайте такожCNN: У США показали звіти з поясненнями до відео Пентагону про контакти з НЛО

Відео дня

Незасекречений звіт також повинен також вказати на будь-які інциденти чи закономірності, які б сигналізували про те, що "потенційний ворог зміг досягти прориву в аерокосмічний можливостях, здатних поставити стратегічні чи звичайні сили США під ризик". Сенатори пояснили, що вони хочуть знати про будь-який зв'язок між НЛО й ворожими урядами, а також про "загрози для військових активів США".

В кінці квітня Пентагон розсекретив три відео контактів американських військових з "неідентифікованими повітряними феноменами". Відео потрапили в інтернет за довго до цієї публікації. Й ВМС США підтвердили, що ці матеріали справжні. Пентагон цього року повторно оприлюднив відео, наголосивши, що вони "не викривають жодні чутливі можливості чи системи". 

В травні ВМС США опублікували ще кілька звітів про контакти з НЛО. Цей термін має узагальнений характер і стосується всіх аерокосмічних апаратів, класифікувати які не вдалося. Термін "НЛО" не обов'язково підтверджує, що військові вступили в контакт з кораблями прибульців.