Конгрес може допомогти в передачі російських активів Україні / фото ua.depositphotos.com

Міністерство юстиції США просить Конгрес узаконити передачу заморожених російських активів Україні.

Про це заявив глава міністерської робочої групи із застосування санкцій проти РФ Ендрю Адамс під час слухань у сенатському комітеті з банківських, житлових і міських справ.

За його словами, майно і гроші підуть на відшкодування збитку, якого зазнає Україна через повномасштабну війну на її території.

Відео дня

"Така пропозиція дозволила б міністерствам юстиції, фінансів і Держдепартаменту налагодити спільну роботу за спрямуванням коштів, конфіскованих урядом США, на відшкодування збитків в Україні", - сказав Адамс.

Він зазначив, що розблокування процесу вимагає "внесення поправок до численних нормативних актів, що регулюють застосування конфіскованих фондів".

"Як правило, існуючі законодавчі та регулюючі органи вимагають, щоб конфісковані кошти використовувалися для виплати компенсацій жертвам злочинів, що лежать в основі конфіскації, і для правоохоронних цілей", — зазначив Адамс.

Нагадаємо, це відбувається на тлі сьогоднішніх заяв окупантів про підготовку низки незаконних референдумів про приєднання українських територій до Росії.

Як повідомляв УНІАН, так звана "народна рада" псевдореспубліки "ЛНР" проголосувала за проведення з 23 по 27 вересня "референдуму" про входження до складу Російської Федерації. Ватажок "ДНР" Денис Пушилін заявив, що вони проведуть свій "референдум" в той же період.

Також на Херсонщині окупанти оголосили про проведення "референдуму" про приєднання до РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: