фото з соцмереж

У Білорусі знімають з продажу роман-антиутопію "1984" Джорджа Орвелла про тоталітарну державу.

Відповідний наказ про вилучення книги отримали видавці, повідомляє незалежне білоруське видання "Наша Ніва".

"Зняти з продажу всі версії книги Орвелла Д. "1984". Про виконання буде повідомлено не пізніше 19 травня", – йдеться у наказі.

Поки що білоруські книгарні ще продають даний роман англійського письменника.

Журналісти видання "Наша Ніва" заявили, що мають копію наказу про заборону продажу книги, але не публікують документ з міркувань безпеки людей, які його передали. "Наша Ніва" також не знає, скільки книгарень і видавництв отримали такий наказ.

"1984" – це роман Джорджа Орвелла, написаний у 1948 році. Характер книги антиутопічний, йдеться про засудження тоталітарних режимів.

У Білорусі "1984" став лідером продажів у багатьох книгарнях й опинився на 4 місці в списку бестселерів у державній мережі "Белкнига".

"Рідкісний випадок для книги, яка вперше вийшла багато десятиліть тому. І відображення того, як люди сприймають процеси, що відбуваються в країні", – пише "Наша Ніва".

Журналісти видання пов’язують заборону на продаж книги із затриманням видавця Андрія Янушкевича, якого переслідує режим узурпатора лукашенка.

Довідка УНІАН: В антиутопії "1984" йдеться про вигадану тоталітарну державу Океанію, де суспільство живе суворо за наказами партії. Прототип Океанії - СРСР. Головний у державі - "Старший брат", а лозунги партії: "Війна – це мир, свобода – це рабство, незнання – це сила".

Події роману розгортаються навколо Вінстона Сміта, який не потрапив під пропаганду та бунтує проти партії. Сюжет "1984" немов описує сучасні Росію та Білорусь, на думку багатьох літераторів. 

Вас також можуть зацікавити новини: