У Казахстан направили військових по лінії ОДКБ / ілюстрація REUTERS

Стало відомо загальну кількість військовослужбовців, які прибули до Казахстану по лінії Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ).

Про це повідомляє Telegram-канал Orda з посиланням на першого заступника Міністра закордонних справ РК Шахрата Нуришева Казінформу.

"За інформацією Генерального секретаря ОДКБ Станіслава Зася, загальна кількість становить 2500 осіб", – розповів він.

За його словами, всі вони були направлені в Алмати.

Також зазначається, що військовослужбовці до Казахстану прибули з Росії, Вірменії, Таджикистану, Киргизстану та Білорусі.

За даними Міноборони Росії, від РФ до Казахстану направили військових з підрозділу 45 бригади спецназу ВДВ, 98 дивізії ВДВ і 31 окремої бригади ВДВ: "всі мають бойовий досвід", передає ria.ru. Раніше повідомлялося, що Росія перекинула в Казахстан війська, які брали участь у захопленні Криму.

Читайте також"Токаєв - забери війська": журналіст розповів про ситуацію в Алмати (відео)Відомо, що керувати діями силами ОДКБ в Казахстані призначили командувача ВДВ генерала-полковника Андрія Сердюкова, який очолював операцію з окупації Криму.

Протести в Казахстані: що відомо

У Казахстані з 2 січня проходять акції протесту. Люди вийшли на вулиці міст через підвищення цін на скраплений газ. Громадяни вимагають відставки президента, уряду та виступають проти корупції. Під час акцій правоохоронці застосовують силу до протестувальників, затримано сотні людей.

У зв'язку з акціями протесту президент країни Касим-Жомарт Токаєв прийняв відставку уряду. Тимчасове виконання обов'язків прем'єр-міністра він вирішив передати Аліхану Смаїлову.

Нурсултан Назарбаєв залишив посаду голови Ради безпеки Казахстану. Раду Безпеки очолив Токаєв.

Президент Казахстану звернувся за допомогою до глав держав Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ), щоб війська РФ, Вірменії, Білорусі, Киргизстану і Таджикистану направлені в Казахстан на обмежений проміжок часу для "стабілізації та нормалізації обставин".

Вас також можуть зацікавити новини: