Німеччина і Франція готують санкції проти РФ / фото REUTERS

Німеччина і Франція запропонують санкції проти конкретних осіб, які вважаються винними в отруєнні критика Кремля Олексія Навального нервово-паралітичною речовиною типу «Новачок».

Про це повідомляє Reuters.

«Жодного пояснення, яке заслуговує на довіру, на даний момент Росією не було надано», - сказали міністри закордонних справ Німеччини Гайко Маас і Франції Жан-Ів Ле Дріан щодо отруєння Навального.

Відео дня

Вони заявили, що незабаром поділяться пропозиціями щодо запровадження санкцій з їхніми європейськими партнерами проти осіб, відповідальних за отруєння опозиційного політика.

«Пропозиції будуть спрямовані проти осіб, які вважаються винними у здійсненні цього злочину і порушенні міжнародних норм, врахочуючи їхні офіційні функції, а також організацію, залучену до програми «Новачок», - зазначили вони.

Читайте такожДобре, що був одягнений: Навальний розповів про свою зустріч з Меркель у лікарні

Отруєння Навального: хронологія подій

  • 20 серпня Навальний повертався до Москви з Томська, під час польоту йому стало погано, літак екстрено сів в Омську. Навального госпіталізували. Через два дні його евакуювали з Омська до німецької клініки Charite.
  • 4 вересня стало відомо, що експерти Мюнхенського інституту фармакології і токсикології Збройних сил ФРН знайшли сліди отруйної речовини з групи «Новачок» у крові, сечі і на шкірі Навального. Факт отруєння політика «Новачком» також підтвердили інші експерти.
  • 10 вересня Навальний вийшов з коми.
  • 23 вересня його виписали з клініки Charite. 25 вересня прес-секретар опозиціонера Кіра Ярмиш заявила, що Навальний залишиться у Німеччині до кінця курсу реабілітації.
  • 1 жовтня в інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel Навальний заявив, що за спробою його отруєння «Новачком» стоїть особисто президент РФ Володимир Путін. Він також повідомив, що має намір повернутися в Росію.
  • 6 жовтня експерти Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) підтвердили факт отруєння Навального речовиною з групи «Новачок».