Мірзаянов раніше вибачився перед політиком Навальним \ REUTERS

Творець "Новачка" Леонід Рінк прокоментував слова хіміка Віла Мірзаянова, який раніше вибачився перед російським політиком Олексієм Навальним. Він також називає себе розробником цієї отрути. Рінк вважає, що через книгу Мірзаянова тепер "Новачок" можна виготовити в будь-якій хімічній лабораторії.

Читайте такожТворець "новачка" допустивши, що отруту Навальному могли додати в чай

Відео дня

"Видав для всіх терористів, як робити "Новачок" в умовах, гаразд, не домашніх, але в якійсь лабораторії, де є витяжні шафи. У будь-якій лабораторії, будь ласка, вари, ніхто не заважає", - сказав Рінк в інтерв'ю «РИА Новости».

Леонід Рінк закликав Віла Мірзаянова вибачитися не перед Олексієм Навальним, а перед РФ «за розголошення секретних даних у відкритій літературі» і перед світовою спільнотою за те, що дав опис отрути «для всіляких агресивних елементів». Рінк також зазначає, що Мірзаянов «не був творцем» отрути.

Отруєння Навального " Новачком"

Російський опозиціонер Олексій Навальний був у комі з 20 серпня до 7 вересня. Йому стало погано в літаку при перельоті з Томська в Москву. Спочатку його госпіталізували в Омську, після чого транспортували в берлінську клініку «Шаріте». Країни Заходу стверджують, що опозиціонера отруїли отрутою з групи «Новачок». Російська сторона версію про отруєння заперечує.

Віл Мірзаянов 20 вересня вибачився перед опозиціонером за те, що брав участь "в цьому злочинному бізнесі", і сказав, що для відновлення політику буде потрібно близько року.