В Ірані чиновник попався на зв'язках з чоловіком / фото ua.depositphotos.com

В Ірані чиновника, відповідального за дотримання ісламських цінностей, відсторонили від посади через відеозапис, на якому, за деякими даними, він займається сексом з іншим чоловіком.

Відеозапис, можливо, з Резою Цагаті - главою Департаменту ісламської культури в провінції Гілян був викладений в Інтернеті. Першим його поширив опозиційний телеграм-канал, передає Бі-бі-сі.

Особи людей на записі достовірно не підтверджені, проте Цагаті був звільнений з посади до з'ясування всіх обставин. Цагаті був засновником культурного центру, який займається пропагандою благочестя і носіння хіджабу.

Відео дня

Міністр культури Ірану Мохаммад Мехді Есмаїлі заявив, що до появи відео жодної негативної інформації про регіонального чиновника не було. А Департамент ісламської культури Гіляна випустив заяву, в якій сказано про "підозру щодо проступку", імовірно, вчиненого Цагаті. Там зазначили, що справу передали в поліцію і закликали не використовувати відео "для ослаблення славного культурного фронту ісламської революції".

Гомосексуальні стосунки в Ірані

В Ірані гомосексуальні стосунки заборонені законом і максимальне покарання за них - це смертна кара. Хоча вища міра покарання в цих випадках буває рідко, члени ЛГБТ-спільноти постійно стикаються з дискримінацією в країні.

Жінки також піддаються покаранням за відмову носити хіджаб.

У вересні 2022 року в Ірані пройшли масові протести через загибель молодої жінки Махси Аміні. Вона померла після того, як її арештувала поліція моралі за неправильне носіння хіджабу.

Вас також можуть зацікавити новини: