Російська влада без Володимира Путіна не втримає ситуацію, вважає Марк Фейгін / фото REUTERS

У Російській Федерації вся система влади "заточена" під президента Володимира Путіна, і без нього там не зможуть утримати ситуацію.

Захід зробить все, щоб після Путіна до влади не прийшов такий же лиходій, розповів російський правозахисник Марк Фейгін в ефір телеканалу "Україна 24".

На його думку, західні країни "ввалять будь-які гроші в партизанські рухи, в сепаратизм".

Відео дня

"Адже вся побудована ця система за 25 років, вона побудована на нього (Путіна - Ред.). Ось ми виймаємо цей стрижневий елемент, і навіть якщо не вони захочуть, і навіть використовуючи насильство утримати ситуацію, мені здається, при тому тиску Заходу - якби не було війни (з Україною - Ред.), ще був би шанс. Але війна настільки все посилила...", - зазначив співрозмовник.

Правозахисник вважає, що тепер західні держави не залишаться осторонь від того, що відбувається у РФ.

"Тепер скаже Захід - ні вже, ось так ми не згодні. Вони ввалять будь-які гроші в партизанські рухи, в сепаратизм, просто для захисту себе. Щоб не дай Бог вже такий же лиходій не прийшов, щоб був якийсь адекватний, контрольований... і нерозумно звинувачувати Захід, що він буде втручатися у внутрішні справи...", - заявив експерт.

Раніше влада РФ і сам Володимир Путін не раз натякали на те, що Росія може використати ядерну зброю.

Росія 24 лютого рано вранці вдерлася в Україну й атакувала не лише військові об'єкти, а й мирних жителів. Тільки в одному Маріуполі, за офіційними даними, загинули понад 20 тисяч осіб.

Генерал армії у відставці Віталій Радецький говорив, що війна в Україні з Росією має закінчитися тим, що Київ піде на підконтрольні ворогові території - Донець, Луганськ і Крим.

Вас також можуть зацікавити новини: