Президент Італії прокоментував конфлікти у світі і Україні / Михайло Палінчак

Велика кількість конфліктів у світі свідчить про "фрагментовану світову війну", виходом із якої може бути лише зміцнення багатосторонніх інституцій.

Таку думку висловив президент Італії Серджо Матарелла на нараді з послами Італії, передає "Європейська правда". Глава держави нагадав, що минуле звернення до послів завершив надією "на відновлення справедливого миру для України", якого, на жаль, не відбулось. Натомість "більше інших регіонів  планети перебувають у більш нестабільному стані, ніж торік".

Серед них Матарелла перелічив Африку з низкою криз, а також напад терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль. Президент Італії нагадав і про інші кризові регіони й країни, як-то Афганістан.

Відео дня

"Неможливо не визнати далекоглядність Понтифіка Франциска, який ще десять років тому вперше заговорив про "фрагментовану світову війну"… "Фрагментована світова війна" призводить до фрагментованого світу", - сказав він.

На думку італійського президента, виходом із ситуації може бути "структурна реформа мультилатералізму". Він зауважив, що майже всі світові інституції потребують оновлення та зміцнення. "Ми всі розплачуємося за їхні недоліки", – сказав він.

Допомога Італії Україні

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто оцінив можливість нових поставок зброї Україні, заявивши, що запаси країни не безмежні. "Коли ми говоримо про постачання в Україну, є два аспекти: політичний і технічний, щоб подивитися, що ми можемо дати, не ставлячи під загрозу оборону Італії", - сказав він.

Крозетто зазначив, що Італія багато уваги приділила системам протиповітряної оборони, проте її запаси не безмежні.

Вас також можуть зацікавити новини: