Наприклад, LADA обійдеться в 1,5 млн рублів / фото wikimedia.org

Фраза "російський автопром" завжди звучала як знущання. Але тепер у росіян, схоже, немає вибору, на чому їздити. Адже з російського авторинку поступово зникають якісні імпортні авто.

Як йдеться в сюжеті проекту FreeДом, російський автопром намагається наповнити ринок машинами власного виробництва. Але те, що випускають російські виробники і за скільки це продають, викликає у росіян істерику. Наприклад, LADA обійдеться в 1,5 млн рублів.

Один з громадян РФ записав, як він зателефонував до відділу продажів авто і уточнив з приводу ціни на LADA Priora, чи дійсно вона коштує 750 тисяч рублів. "Ви що, їб*нулися, за такі ціни виставляти машини? Ох*їв, коли побачив!" - не приховує емоцій росіянин у телефонній розмові.

Відео дня

Більшість світових автоконцернів призупинили поставки своїх машин до Росії ще навесні. Також до РФ більше не постачають іноземні комплектуючі для виробництва авто. Це фактично паралізувало російський автопром, він скоротив виробництво власних автомобілів більш ніж на 96%. 

Російський АвтоВАЗ через відсутність комплектуючих перезапустив збірку авто LADA Granta у спрощеній комплектації. Загубилися подушки безпеки, система OBS. 

Як каже автоексперт Роман Мельниченко, відсутність подушок безпеки - це ризик для пасажирів. Є навіть інформація, що покупців просять підписувати документ, що вони не будуть виїжджати на цих авто за кордон, оскільки там експлуатація таких авто заборонена. 

Але проблеми в РФ не тільки з якісними авто, в магазинах не вистачає навіть витратних матеріалів. І навіть вітчизняні витратні матеріали - дуже дороге задоволення для росіян. Нереально злетіли ціни і на запчастини для автомобілів.

Нагадаємо, через повномасштабне вторгнення РФ в Україну низка компаній ухвалила рішення піти з російського ринку.

Вас також можуть зацікавити новини: